Het Bonte Varken
 

Welkom bij 'Het Bonte Varken'.
In 2007 kwamen wij, Hans en Jolanda, na een lange zoektocht om rustiger te gaan wonen en werken, in de Krimpenerwaard terecht.
We vonden een degelijk groot dijkhuis uit 1980 op een terrein van 2.350m2 met een bouwvallige oude stierenstal als vrijstaand bijgebouw.
Na het werk was het heerlijk thuiskomen. Rijdend langs de rivier en eenmaal thuisgekomen, genieten van de heerlijke grote tuin met rondom water, de eigen moestuin en samen met de kippen scharrelen in de tuin. Net of je altijd vakantie hebt.

In 2010-2011 besloten we tot een grondige verbouwing van de stal, waarbij alles volledig is vernieuwd tot een compleet ingericht huis. Aan de buitenkant met behoud van de IJsselsteentjes en gepotdekselde muurbekleding. Het interieur is modern en voldoet aan alle hedendaagse eisen.
In eerste instantie gebruikten wij het huis voor onze familie en vrienden en kregen wij lovende reacties over hun verblijf hier, 'een waar paradijs!'.
De gedachte ontstond om ook andere mensen te laten genieten van het fijne huis, de mooie tuin en omgeving.

Toen Jolanda in 2014 in de gelegenheid kwam om het te gaan verhuren voor logies en kleinschalig vergaderen, hebben wij de stap gemaakt en vanaf die tijd draagt het huis de naam van het buurtschap 'Het Bonte Varken'.

In 2016 hebben de enthousiaste ervaringen van onze gasten ons gestimuleerd een tweede accommodatie te realiseren.

Om onderscheid te maken tussen onze vrijstaande en zelfstandige vakantiewoning op ons terrein en het appartement met eigen entree en opgang in ons huis, hebben wij de naamgeving van onze locatie 'Het Bonte Varken' gesplitst in 'Onderaan de Dijk' voor de vakantiewoning en 'Bovenaan de Dijk' voor het appartement.

Inmiddels zijn wij aardig ingeburgerd en ambassadeur van de Krimpenerwaard en voeren wij het certificaat 'Gastheer van de Krimpenerwaard'. In de afgelopen jaren hebben wij de pareltjes van het gebied leren kennen, genieten wij iedere seconde van de prachtige luchten, vergezichten en het water, de rust, de flora en fauna en al zijn cultuurhistorische waarden. Als ambassadeur laten wij u graag kennismaken met deze pareltjes. Te voet, per fiets, kano, sup en ook met de auto is hier veel te zien en te beleven. Wij vertellen het u graag.

Geschiedenis buurtschap 'Het Bonte Varken'.
De geschiedenis spreekt van een roei-veerpontje 'Het Bonte Varken' naar Klein Hitland. In vroeger tijden maakte deze roei-veerbootverbinding deel uit van 6 veerpontjes in Ouderkerk aan den IJssel (Ouderkerk-Ver-Hitland, Spreeuwenhoek-Kortenoord, Gouderak-Moordrecht, het Beijerse veer en het veer Gouderakschedijk-Veerstal). Tussen huisnummer 237 en 239 aan de IJsseldijk Noord voer men naar de steen-en Rietmattenfabriek 'Hitland', welke van voor 1661 tot 1966 in productie was. Inmiddels is het veerpontje verdwenen en is de steenoven gerestaureerd en in gebruik als atelier en expositieruimte.
Op deze wijze willen wij de naam van het buurtschap behouden voor de toekomst.

Het uithangbord bij huisnummer 237 verwijst naar het buurtschap 'Het Bonte Varken'.

E-mailen
Bellen