Het Bonte Varken
 

Uw locatie bevindt zich in de gemeente Krimpenerwaard, in het dorp Ouderkerk aan den IJssel.
Landelijk gelegen, aan de dijk langs de rivier de Hollandsche IJssel en 3 km van de dorpskern waar u al uw dagelijkse boodschappen kunt doen.

Ouderkerk aan den IJssel
In het dorp vindt u naast het winkelcentrum, waar u al uw eerste levensbehoeften in kunt slaan, lunchroom De Heerlijkheid van Ouderkerk.
En voor een high tea of lunch kunt u bij het veerpontje, bij patisserie Luux terecht met een heerlijk buitenterras, bij mooi weer met zicht op de rivier. Ook is er in het dorp een snackbar, afhaal chinees en afhaal pizzeria gevestigd.
Een diversiteit aan restaurants en uitgaansleven is te vinden in de andere kernen van de gemeente Krimpenerwaard en de dichtbij gelegen gemeenten Krimpen aan den IJssel en Gouda.

U kunt hier genieten van de natuur in het typische Hollandse slagenlandschap. Dit is een landschap, waarbij door de ontginning en het graven van sloten, de verkaveling volgens een bepaald patroon heeft plaatsgevonden. Het is een prachtig dromerig gebied waar rust, natuur en het boerenleven de boventoon voeren.
Dit unieke veenweidegebied wordt begrensd door de rivieren Lek, Nieuwe Maas, Hollandsche IJssel en de Vlist, een zeer waterrijk gebied en vooral geschikt om te recreëren, wandelen, fietsen, kanoën, suppen en ook geliefd door vogelaars en vissers.
Het gebied is een oase van rust en natuurschoon en dat dichtbij de Randstad. Promotiefilm Krimpenerwaard

Wandelen en Fietsen
Op 200 meter loopafstand van 'Het Bonte Varken' is het startpunt te vinden voor de plagroute 'Berkenwoudse Driehoek' en 'Zwarte Sternroute' en kunt u via het wandel- fietsknooppuntennetwerk zelf uw routes bepalen voor een heerlijk dagje uit.

U kunt vanaf Het Bonte Varken een wandeling maken 'om het Bonte Varken' (rondje van 6 km) en wandelen of fietsen naar het Loetbos, een prachtig natuurgebied aan het veenweideriviertje de Loet. Hier start de 'Buizerd wandelroute' (15 km).
Daar kunt u een kano huren (kanocentrum Loetbos) of een roeiboot en gebruik maken van het kanoknooppuntnetwerk of één van de uitgezette kanoroutes te bevaren (filmpje kanoroute).
U vindt hier ook restaurant De Loet.


Vanaf uw locatie is Gouda binnen 6 km te bereiken en de steden Rotterdam en Dordrecht op 11 km, als er gebruik wordt gemaakt van de waterbus. Het is 11 km om naar Kinderdijk te komen, als u de pont of het voetveer neemt bij Krimpen aan de Lek.

Uw locatie is centraal gelegen.

Wilt u meer weten over de geschiedenis van de gemeente Krimpenerwaard met zijn diverse stadjes dorpen en buurtschappen en de gemeente Krimpen aan den IJssel dan vertellen wij u dat graag.
U kunt er ook zelf over lezen, de mappen met informatie en mooie routes liggen voor u klaar. En kijk vooral ook op de website van de indekrimpenerwaard.nl.

Ook de Reeuwijkse plassen zijn vanaf Het Bonte Varken eenvoudig te bereiken. Maak er een leuke fietstocht naartoe, gebruik één van de routes van het TOP (toeristisch overstappunt) en strijk neer voor een tussenstop bij Restaurant Reeuwijksehout of bij Restaurant 't Vaantje voordat de terugweg weer aanvangt. Vanuit Het Bonte Varken ligt een routerondje klaar van 40 km, ook goed te gebruiken als training voor de wandel 4-daagse.

De Krimpenerwaard beleven en bekijken met Youtube filmpjes:
Fietsen in de Krimpenerwaard, op pad met boswachter Ninouk Vermeer en het behoud van natuur
Nieuwe waterberging Hooge Boezem achter Haastrecht
Voel je thuis in de Krimpenerwaard, maak kennis met polder De Nesse, Oudeland en de Berkenwoudse driehoek
Fietsroute Krimpenerwaard, Reeuwijk, Gouda, ook te starten vanaf onze locatie bij knooppunt 12.
Weidevogels in de Nesse, natuur in de Krimpenerwaard.

Het is zeker ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan Delft, stad van Oranje en Delfts Blauw porselein. Uw gastvrouw heeft als geboren Delftse een mooie stadswandeling voor u met alle 'verborgen' pareltjes en van de stad.


                                          

E-mailen
Bellen