Fietsroutes

Uw vakantieverblijf is gelegen nabij fietsknooppunt 12 en 14. Met de fietsrouteplanner kan je heel eenvoudig een route of rondje plannen met gebruikmaking van de fietsknooppunten. Kijk hier voor de instructievideo.

De knooppunten zijn in de Krimpenerwaard verbonden aan andere bestaande fietsroutes. U kunt uw route naar elke wens uitbreiden.

Om zelf zonder knooppunten een fietsrondje te plannen, ga dan naar de site van de fietsersbondrouteplanner.

 

Klik hier voor knooppuntroutes direct vanuit uw vakantieverblijf Het Bonte Varken:

Koeibochtroute, 36 km

Gunterwaaitroute, 32 km

Dworseroute, 50 km

Langs boerderijen, 34 km

 

Ook vindt u op deze site nabij gelegenroutes die gemakkelijk op te pikken zijn met de knooppuntroutekaart die voor u klaarligt in Het Bonte Varken:

Hosteeroute, 28 km

Rollebolleroute, 40 km

Molenroute, 43 km

Waotterrotroute, 45 km

 

Onderstaande routes, direct vanuit Het Bonte Varken onbewegwijzerd maar met de knooppuntenkaart die voor u klaar ligt toch gemakkelijk te fietsen, zeker met de informatie die wij u kunnen verstrekken over bezienswaardigheden en verborgen plekken.

Louisa van der Veldenroute, 37 km

De oude Hollandse waterlinieroute, 49 km 

Boerenkaasroute, 42 km

Stroopwafelroute, 62 km

 

De verbinding van de LF2 en de LF4, maakt een groot rondje

Bastideroute, 45 km

Krimpenerwaardroute, 42 km

 

Vanaf 'Het Bonte Varken' kunt u langs de rivier De Hollandsche IJssel een korte fietsroute volgen. U slaat linksaf de dijk op richting Ouderkerk aan den IJssel. U passeert knooppunt 12 en fietst door het dorp naar 17-70-51. U gaat de Algarabrug met de eerste stormvloedkering over en gaat rechtdoor naar 65. U slaat af naar rechts en gaat een tunneltje onderdoor naar 8-5-23. U bent in Moordrecht een gezellig dorp. U vervolgt uw weg naar 29, maar u slaat al af bij de 1e sluisbrug richting rotonde en steekt u over de brug rechtdoor de Rotterdamseweg op. Bij de stoplichten slaat u linksaf naar 41 Gouda in. Gouda is de moeite waard om te bezichtigen of te lunchen. Na uw bezoek aan Gouda fietst u naar 40 waar u de keuze heeft om nog een stuk door te fietsen langs de Hollandsche IJssel richting Haastrecht of uw weg te vervolgen naar 'Het Bonte Varken'.

        Naar Haastrecht fietst u rechtdoor bij de stoplichten richting 35-34. Bij 34 slaat u rechtsaf de brug over. Bij de rotonde slaat u linksaf en volgt de provinciale weg naar Gouda knooppunt 9. Bij de rotonde steekt u over naar punt 1. Hier komt de route weer samen met de route richting 'Het Bonte Varken'.

        Voor uw route naar 'Het Bonte Varken', slaat u bij de stoplichten bij 40 af naar rechts, gaat de brug over, langs de benzinepomp en bij de rotonde slaat u rechtsaf de Gouderaksedijk in naar 1.

U rijdt de dijk helemaal af naar de volgende rotonde, waar u de weg oversteekt naar links en direct weer naar rechts (langs Verdouw). Over de dijk komt u bij 16 in Gouderak een klein dorp. U vervolgt de weg over de dijk naar 14-12. zie de link met knooppunten van langs de Hollandsche IJsselroute.


Gouda, 36 km,  Fietsroute Gouda - Loetbos - Vlist - Gouda (Krimpenerwaard)

Wilhelmina van Pruisen route, 37 km

Diverse kortere en langere routes zijn beschikbaar op uw vakantieadres.

Rondom de Reeuwijkse plassen, 36 km 

 

Klik hier voor fietsroutes.

 

Wandelroutes

Vanuit uw locatie vind u vlakbij het wandelknooppuntroutenetwerk. Hiermee kunt u zelf de lengte van uw wandeling bepalen en of u een rondje wilt lopen.

De kaart met wandelknooppunten ligt voor u klaar.

Wij kunnen u informeren over andere mooie wandelpaden als b.v. het paddenpad en hoe u een ander prachtig rondje kunt lopen. Paden die niet zo bekend zijn en waar u in alle rust de natuur op u in kunt laten werken. 

 

Uw vakantieverblijf ligt nabij:

- LAW 6 Grote Rivierenpad, 276 km.

- het Streekpad 12, Groene Hartpad, 192 km

- Plagroute, de Berkenwoudse driehoek, 5,5, km

- Zwarte Sternroute maakt deels uit van de Berkenwoudse driehoek of Plagroute

- Tussen Hollandse IJssel en Lek 7-12 km

 

Diverse, ook kortere en langere routes zijn beschikbaar op uw overnachtingsadres.

Route 'Om het Bonte Varken' ligt voor u klaar, gaat vanuit uw vakantiebestemming door polder De Nesse, 6 km. U leest alle bijzonderheden die u op uw route tegenkomt.

 

Klik hier voor wandelroutes.

 

Kanoroutes

De Loet-route, 22 km bevaren. Een afwisselende route waarbij u niet alleen door het loetbos vaart maar ook door landelijke dorpjes en dwars door open polders.

Kano's zijn hiervoor te huur bij Kanocentrum Loetbos (0180 - 66 23 96 of 06-20393872). 

 

Vanuit Haastrecht kunt u de Vlist-route varen, 10 km. naar Schoonhoven. Langs het water vindt u fraaie boerderijen en molens. Uw kanotocht kan prima worden gecombineerd met een fietstocht. In Haastrecht kunt u kano's huren bij het Kanocentrum Haastrecht (0182 - 50 22 45).

 

Lopikerwaardroute 48 km

Deze route kent 7 obstakels die met behulp van overdraagplaatsen gepasseerd kunnen worden en is dus voor de avontuurlijke kanovaarder een echte uitdaging. De route brengt u o.a. langs IJsselstein (start Hollandse IJssel), Montfoort, Oudewater, Hekendorp,Haastrecht, Polsbroek en Benschopperwetering.

De route is linksom uitgezet en bewegwijzerd met zeshoekige routebordjes.

 

Linschotenroute 19 km

De route bevat 2 sluizen die met behulp van overdraagplaatsen kunnen worden gepasseerd. U vaart via de Montfoortse Vaart naar Linschoten, over de Lange Linschoten naar Oudewater en over de prachtige Hollandsche IJssel weer naar Montfoort.

 

Polsbroekroute, 11 km ( vaartijd ca. 2 tot 4 uur). Start: Routepunt Het Wapen van Benschop.

 

Wierickeroute, 22 km (vaartijd ca. 4 tot 7 uur). Start: Routepunt Stadskantoor Oudewater of Routepunt Linschoten. In Linschoten en Haastrecht vindt je kanoverhuur.

 

Klik hier voor waterrecreatie en routes.


Genieten van(af) het water
Ouderkerk is van oudsher een binnenvaart schippersdorp. De Hollandsche IJssel is een getijdenrivier, die sterk wordt beïnvloed door eb en vloed. Het is een levendige rivier, die geschikt is voor pleziervaart. De rivier maakt onderdeel uit van de
Staande Mastroute. De naam van de route zegt het al. Ook op een boot met een staande mast hoger dan 6 meter kan deze route in zijn geheel worden afgelegd. De route omzeilt alle vaste bruggen. De Staande Mastroute gaat van Breskens naar de Eemshaven.

Vanaf het IJsselmeer is het een mooie vaartocht van 114km door het typisch Zuid-Hollandse landschap naar Zeeland over prachtige wateren zoals de Oude Rijn, de Gouwe, De Hollansche IJssel, Oude Maas en Noord, de Dordtse Kil en het Hollands Diep.

Vanaf het water heeft u niet alleen perfect zicht op het Hollandse landschap, maar ook op de vele bruggen, sluizen en kunstwerken die langs de route liggen. Bovendien komt u langs bijzondere oud-Hollandse steden als Leiden, Gouda, Dordrecht, Delft en Schiedam.

 

Meer informatie zie: varen door Zuid-Holland

 

Boottocht Recreatieve Beurtdienst Gouda – Rotterdam v.v.

 

Varen op de Giessen met een Sampan, Chinese Schouw.

Het Bonte Varken, vakantiehuis, Bed and breakfast, vergaderen, workshops | hetbontevarken@gmail.com