Met de auto.

 

Vanaf Amsterdam: Klik hier voor Google Maps, routekaartje.
U rijdt richting Utrecht of Den Haag en vervolgens route vanaf Utrecht/Den Haag.

Vanaf Utrecht/Den Haag A12:
Neem afslag 11 Gouda, richting Gouda N207.

Sla vanaf DenHaag rechtsaf en vanaf Utrecht linksaf bij de stoplichten, naar Gouda (u rijdt over de A12 heen). U rijdt in principe alsmaar rechtdoor.

Bij de 1e stoplichten rechtdoor, richting Gouwespoor, Kromme Gouwe. U passeert een benzinepomp (Shell).

Bij de 2e stoplichten rechtdoor (blijf alvast op de rechterbaan rijden i.v.m. latere splitsing).

Bij de 3e stoplichten rechtdoor, langs de Mac Donald. De weg gaat onder een treinviaduct door en maakt een flauwe bocht naar links. Het water is aan uw rechterhand. U vervolgt uw weg, gaat rechtdoor bij de stoplichten.

Bij de eerste mogelijkheid die er is, slaat u rechtsaf over de brug (Steve Bikobrug) het industriegebied ‘Kromme Gouwe’ in. U rijdt nu op de industriestraat, richting Praxis. U rijdt alsmaar rechtdoor.

Deze weg gaat over in de Koningin Wilhelminaweg (woonwijk). De weg maakt een flauwe bocht naar links en aan het einde komt u op een T-splitsing,

Hier slaat u rechtsaf (volg doorgaand verkeer) en vervolgt zo de Koningin Wilhelminaweg.

U rijdt alsmaar rechtdoor en bij de stoplichten gaat u rechtsaf richting N207 Waddinxveen.

De rotonde neemt u 3 kwart (N207 Bergambacht, Haastrecht).

U rijdt nu een klein stuk verder op de N207 want u houdt de richting Gouderak aan.

U gaat over de Gouderaksebrug en bij de eerstvolgende rotonde gaat u direct de 1e afslag rechtsaf en u volgt de weg naar rechts de dijk op (Middelblok/Verdouw). U rijdt nu op de dijk richting Gouderak en Ouderkerk aan den IJssel en hebt nog ± 7 km te gaan. Aan uw rechterhand heeft u bedrijven en water, aan de linkerhand voornamelijk de polderweilanden en lintbebouwing. U vervolgt uw weg alsmaar rechtdoor en komt door het centrum van Gouderak, alsmaar rechtdoor om daarna weer op de dijk te komen rijden, met rechts van u wederom het water van de Hollandse IJssel (Kattendijk).

U blijft uw weg rechtdoor vervolgen (doorgaand verkeer en negeer de afslag Berkenwoude aan uw linkerhand).

Aan uw rechterhand ziet u o.a. Kaasboerderij Hoogerwaard liggen, vervolg uw weg en negeer afslagen. De weg gaat over in IJsseldijk Noord. U komt door Lageweg en gaat Lageweg ook weer uit. Aan het einde van de weg komt u bij een T-splitsing op de dijk. Hier vervolgt u de doorgaande weg met de bocht linksaf de dijk weer op (rechts van u is het water).

Na ± 600 m krijgt u aan de rechterkant een paar huisjes. U bent er nu bijna.

Het eerste huis links op dijkniveau gelegen, is ons huis. Direct na ons huis (met rode brievenbus) ziet u onze parkeerplaats met het bord 'Het Bonte Varken' waar u op de dijk kunt parkeren of u kunt direct links de smalle weg in, naar beneden (onze op-afrit) en uw auto parkeren aan de rechterkant van 'Het Bonte Varken'. 

 

Vanaf Rotterdam A20 richting Gouda:

Bij knooppunt Terbregseplein-Ring Rotterdam (oost), rechts aanhouden en voeg in op de A16/E19 richting Dordrecht/Breda/Andere Havens. Neem afslag 25 richting Capelle aan den IJssel.

Neem de rotonde 3 kwart en houdt Capelle aan den IJssel aan, dit is de Abram van Rijckevorselweg (N210). Volg hierna de beschrijving vanaf Dordrecht A16 *.

 

Vanaf Dordrecht A16 richting Rotterdam:

Houdt de 2 rechtse banen aan als u de Brienenoordbrug over gaat. Neem afslag 25 richting Capelle aan den IJssel. Sla rechts af.

* Na ca. 3 km en een paar stoplichten, neemt u bij de 1e rotonde de eerste afslag richting Krimpen aan den IJssel, Schoonhoven, vervolg de N210 (Algeraweg). U rijdt over de Algerabrug (Hollandse IJssel en 1e stormvloedkering) en gaat rechtdoor. Bij de eerste stoplichten gaat u linksaf, dit is de Nieuwe Tiendweg.
U rijdt alsmaar rechtdoor. Bij 1e rotonde neemt u de 2e afslag (rechtdoor). Bij 2e rotonde idem  (rechtdoor).

Links van u ziet u een benzinestation en bij de 3e rotonde slaat u linksaf (3/4) de Olympiade op.
Rechts van u ligt een klein winkelcentrum ‘de Korf’ met de Jumbo.

Direct na het winkelcentrum slaat u de 1e straat rechtsaf, en direct daarna, 10 meter, linksaf, ‘de Omloop’ op. De weg maakt een flauwe bocht naar rechts.

Aan het einde bij de T-splitsing slaat u rechtsaf en u rijdt op de IJsseldijk, met links van u het water. Vervolgens rijdt u 2 kilometer verder op de IJsseldijk. De doorgaande weg leidt u naar beneden, de dijk (stoep) af (Abelenlaan).

Aan het einde van de weg komt u bij een T-splitsing en slaat u linksaf.

U komt door het dorp Ouderkerk en ziet links van u een klein winkelcentrum (Plus). Volg de doorgaande weg die weer uitmondt op de dijk (het water is links van u).

Het is nu nog ± 3km alsmaar rechtdoor de weg vervolgen op de dijk. Op een gegeven moment maakt de dijk een flauwe bocht naar rechts en komt u langs ‘Heuvelman Hout’ (soort fabrieksgebouw en loodsen).

Het is nu nog ± 1km. De weg maakt een slinger.

U passeert rechts van u garage Blok (bord aan de weg) en iets verderop ziet u een meerpaal met huisnummer 230 staan. Nu bent u er haast.

Het eerste huis rechts op dijkniveau (satelietschotel op gevel) is ons huis.

U ziet aan de rechterkant onze parkeerplaats met het bord 'Het Bonte Varken' waar u op de dijk kunt parkeren of u kunt voor ons bord direct rechts de smalle weg in, naar beneden rijden (onze op-afrit) en uw auto parkeren aan de rechterkant van 'Het Bonte Varken'.

 

Met openbaar vervoer. Klik hier voor reizen met OV en hier voor de dienstregeling buslijn 196

Vanaf station Gouda, neem Bus 196 richting Capelse brug, uitstappen bij bushalte Nomen en u loopt 50 meter door.

 

Vanaf station Rotterdam Centraal, neem de Metro, lijn D (Akkers ) of E (Slinge). Stap uit bij de 2e halte Beurs en stap over naar lijn A (Binnenhof), B (Nesselande) of C (de Terp). Bij de 6e halte stapt u uit bij Capelse Brug.

Vanaf daar neemt u bus 196 richting Gouda. Het busstation bevindt zich op hetzelfde niveau als het metrostation (niet naar beneden lopen). U stapt uit bij bushalte Nomen en u loopt 50 meter terug.

Het Bonte Varken, vakantiehuis, Bed and breakfast, vergaderen, workshops | hetbontevarken@gmail.com