Wij zijn Jolanda en Hans.

 

In 2007 zijn wij vanuit hartje centrum Delft verhuisd naar een dijkhuis met een voormalige stal, gelegen in het ruime, rustige platteland van de Krimpenerwaard met aan de ene kant de 'Hollandse IJssel' en de andere kant het natuurgebied 'De Nesse' in het 'Groene Hart'.

Dichtbij de steden Gouda, Rotterdam en Dordrecht, het Unesco wereld erfgoed Kinderdijk met zijn molens en het nationaal park de Biesbosch

Allen zeer makkelijk bereikbaar met auto, fiets, openbaar vervoer en als u van wandelen houdt zelfs te voet, met gebruik van de waterbus of de veerpont. In de Randstad, dichtbij de stad en toch landelijk gelegen.

 

Na een grondige verbouwing is de vrijstaande stal volledig vernieuwd tot een compleet ingericht huis met behoud van het authentieke uiterlijk. Het interieur is modern en voldoet aan alle hedendaagse eisen. Wij verhuren deze accommodatie 'Onderaan de Dijk' vanaf 2 nachten voor logies. Ideaal voor vakantie en/of tijdelijk wonen ter overbrugging van een nieuwe woning, verbouwing of voor zakelijke doeleinden en om uw medewerkers tijdelijk onder te brengen. Door zijn multifunctionele inrichting wordt de accommodatie ook verhuurd als kleinschalige vergaderruimte tot maximaal 12 personen.

 

De enthousiaste ervaringen van onze gasten hebben ons gestimuleerd een tweede accommodatie te realiseren, appartement en Bed and Breakfast 'Bovenaan de Dijk', geschikt voor kort verblijf vanaf 1 nacht. Eveneens is deze ruimte met zijn eigen entree, voorzieningen en multifunctionele inrichting, te huur als vergaderruimte tot maximaal 12 personen.

 

Door de verhuur van deze twee accommodaties kunnen we nu ook meer gasten een verblijf aanbieden.

 

Inmiddels zijn wij aardig ingeburgerd, voeren wij het certificaat 'Gastheer van de Krimpenerwaard' en zijn wij ambassadeur van de Krimpenerwaard. Met een aantal collega's Recreatie & Toerisme zijn wij de Stichting Promotie Krimpenerwaard gestart, met de doelstelling de Krimpenerwaard beter op de kaart te zetten. 

 

In de afgelopen jaren hebben wij de pareltjes van het gebied leren kennen, genieten wij iedere seconde van de prachtige luchten, vergezichten en het water, de rust, de flora en fauna en al zijn cultuurhistorische waarden. Als ambassadeur laten wij u graag kennismaken met deze pareltjes.

Te voet, per fiets of kano en ook met de auto is hier veel te zien en te beleven. Wij vertellen u het graag. 

 

Waar komt de naam 'Het Bonte Varken' vandaan?

Uw verblijfadres dankt zijn naam aan het voormalige buurtschap 'Het Bonte Varken'.

De geschiedenis spreekt van roei-veerpontje 'Het Bonte Varken' naar Klein Hitland.

 

roei-veerpont 'Het Bonte Varken' met C. den Ouden. Hij voer van 's morgens 5 uur tot de late avond. In de jaren 50 werd de veerdienst opgeheven en verdween de dienst ook letterlijk van de kaart. 2 planken zijkant roei-veerboot 'Het Bonte Varken'

 

In vroeger tijden maakte deze roei-veerbootverbinding deel uit van 6 veerpontjes in Ouderkerk aan den IJssel (Ouderkerk-Ver-Hitland, Spreeuwenhoek-Kortenoord, Gouderak-Moordrecht, het Beijerse veer en het veer Gouderakschedijk-Veerstal).Tussen huisnummer 237 en 239 aan de IJsseldijk Noord voer men naar de steen-en Rietmattenfabriek 'Hitland' welke van voor 1661 tot 1966 in productie was. Inmiddels is het veerpontje verdwenen en is de steenoven gerestaureerd en in gebruik als atelier en expositieruimte.

Op deze wijze willen wij de naam van het buurtschap behouden voor de toekomst.

 

Uithangbord bij huisnummer 237 verwijst naar het buurtschap 'Het Bonte Varken'.

  

 

 

 

 

 

 

 

Het Bonte Varken, vakantiehuis, Bed and breakfast, vergaderen, workshops | hetbontevarken@gmail.com