All In programma in combinatie met uw bijeenkomst op onze locatie

In overleg kan een All In programma met u samengesteld worden, afgestemd op uw wensen en thema.

De mogelijkheid bestaat o.a. uit:

- Actief, wandelen en/of fietsen met een gids en/of wildplukken of op pad met een verhalenvertelster

- Educatief: - groepsrondleiding bij de kaasboerderijen/of workshop kaas maken

                   - groepsrondleiding imkerij en/of honingproeverij en/of workshop waskaars rollen

                   - een groepsrondleiding in museum en stoomgemaal 'De Hoogeboezem achter

                     Haastrecht', het Streekmuseum of het Zilvermuseum

                   - een stadswandeling met gids

                   - een bezoek aan de Boezemmolen nr. 6 van het Zuid Hollandslandschap

                     en het waterbergings- en natuurgebied De Hooge Boezem achter Haastrecht

                     (film YouTube).

                   - Introductie Taijiquan en Qigong, ontspanning en nieuwe energie

                  

Fietsen

In de hele Krimpenerwaard loopt een fietsroutenetwerk, dat sinds eind
2011 aangesloten is aan het landelijke fietsknooppuntennetwerk. Hierdoor is het zowel mogelijk uw eigen fietsroute te bepalen in de Krimpenerwaard. Er zijn ook diverse fietsroutes in de Krimpenerwaard.  Vanuit de Krimpenerwaard is het eenvoudig aansluiting te zoeken met andere gebieden zoals de Lopikerwaard (Haastrecht, Oudewater, Linschoten, Schoonhoven), Alblasserwaard (Kinderdijk, Nieuwpoort), Reeuwijkse plassen, Boskoop-Rijnwoude en de Zuidplaspolder (Eendrachtspolder, Rottemeren, Ackerdijkseplassen richting Delft).

Een combinatie naar Rotterdam, Dordrecht en nationaal park de Biesbosch behoort tot de vele mogelijkheden. En wilt u daarbij een bijzondere beleving ervaren, combineer uw route dan met de waterbus en maak gebruik van de vele pontjes.

Uw vakantiehuis bevindt zich op de route tussen knooppunt 12 en 14 en diverse streekfietsroutes.

Onder Routes vindt u meerdere mogelijkheden. De fietskaarten liggen voor u klaar.

Wij kunnen u als 'Gastheer van de Krimpenerwaard' informeren over rustpunten en interessante bezienswaardigheden op uw route.

U kunt fietsen huren bij Fietswereld Noorlander en bij Fietsverhuur Krimpenerwaard 'De Ridder'. Wij raden u altijd aan om van te voren uw fietsen te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

 

Wandelen

Uw accommodatie is direct gelegen aan een uitgestrekt wandel- en fietsgebied. Vanuit Het Bonte Varken kunt u gelijk gebruik maken van het wandelroutenetwerk Krimpenerwaard dat 200 kilometer aan wandelwegen van knooppunt naar knooppunt omvat. De kaarten liggen klaar zodat u gemakkelijk uw route kunt plannen, een wandeling voor een uurtje of dagwandeling behoort tot de mogelijkheden. Wij kunnen u als 'Gastheer van de Krimpenerwaard' informeren over rustpunten en interessante bezienswaardigheden op uw route.

En natuurlijk zijn er ook nog de landelijke wandelroutes als u die wilt lopen. Er zijn volop wandelpaden om de Krimpenerwaard te verkennen. Zowel routes met begin- en eindpunt in de Krimpenerwaard als doorgaande routes zoals het Groene Hartpad of het Grote Rivieren pad LAW 6 (Oeverloperpad). De kaarten liggen voor u klaar! 

Onder Routes vindt u meerdere mogelijkheden.

 

Kanoën en roeien

 

Over de veenriviertjes in de Krimpenerwaard zijn verschillende kanoroutes uitgezet.

Onder  Routes vindt u meerdere mogelijkheden. Inmiddels is gestart met een kanoroutenetwerk van 65 km lang met 6 startpunten vlakbij een parkeerplaats waar u uw eigen kano te water kunt laten. In 2015 zal de route helemaal klaar zijn.

Wij werken samen met verhuurders voor kano's en roeiboten in de Krimpenerwaard.

 

 

 

 

Vissen

 

 

Direct vanuit de tuin van uw overnachtingsadres kunt u vissen, vanuit de Hollandse IJssel en in het waterrijke poldergebied van de Krimpenerwaard. Dit gebied staat bekend om het vissen op de grote roofvissen zoals snoek. Één van de beste viswateren van Nederland in het prachtige natuurgebied van de 'Natte As'.

En wilt u graag met een boot de polder bevissen dan kan dat door onze samenwerking met 'stollywood' . Uw schipper gaat met u het water op met een platbodem van 8 meter en geluidsarme motor. Vraag naar de mogelijkheden.

        


Genieten van(af) het water
Ouderkerk is van oudsher een binnenvaart schippersdorp. De Hollandsche IJssel is een getijdenrivier, die sterk wordt beïnvloed door eb en vloed. Het is een levendige rivier, die geschikt is voor pleziervaart. De rivier maakt onderdeel uit van de
Staande Mastroute. De naam van de route zegt het al. Ook voor een boot met een staande mast hoger dan 6 meter hoogte kan deze route in zijn geheel worden afgelegd. De route omzeilt alle vaste bruggen. De Staande Mastroute is een mooie vaartocht vanuit Zeeland naar de Eemshaven zie voor meer informatie varendoejesamen. In het typisch Zuid-Hollandse landschap vaart u vanaf het IJsselmeer over prachtige wateren zoals de Oude Rijn, de Gouwe, De Hollandsche IJssel, Oude Maas en Noord, de Dordtse Kil en het Hollands Diep naar Zeeland.

Vanaf het water heeft u niet alleen perfect zicht op het Hollandse landschap, maar ook op de vele bruggen, sluizen en kunstwerken die langs de route liggen. Bovendien komt u langs bijzondere oud-Hollandse steden als Leiden, Gouda, Dordrecht, Delft en Schiedam. Meer informatie zie: varen door Zuid-Holland

Onder Routes vindt u meerdere mogelijkheden.

 

Andere activiteiten

In overleg kan een all in programma samengesteld worden, waarbij het mogelijk is om aan een leuke activiteit deel te nemen:

- steppen

- solexrijden

- midgetgolf

- boerenspelen

- Streekmuseum Krimpenerwaard

- Steen- en Rietmattenfabriek, Atelier en expositieruimte van Wilco van Hoogdalem in de rechter turfschuur. Hij organiseert workshops beeldhouwen. De kunstenaar werkt veel met steen, wat uiteraard aansluit bij de historie van deze plek.

 

 

 

Klik op de link hiernaast www.indekrimpenerwaard.nl voor uw activiteiten en evenementen in de Krimpenerwaard .

 

 

///

////

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Bonte Varken, vakantiehuis, Bed and breakfast, vergaderen, workshops | hetbontevarken@gmail.com