Fietsroutes

Uw vakantieverblijf is gelegen nabij fietsknooppunt 12 en 14. Met de fietsrouteplanner kan je heel eenvoudig een route of rondje plannen met gebruikmaking van de fietsknooppunten. Kijk hier voor de instructievideo.

De knooppunten zijn in de Krimpenerwaard verbonden aan andere bestaande fietsroutes. U kunt uw route naar elke wens uitbreiden.

Om zelf zonder knooppunten een fietsrondje te plannen, ga dan naar de site van de fietsersbondrouteplanner.

 

Klik hier voor knooppuntroutes direct vanuit uw vakantieverblijf Het Bonte Varken:

Koeibochtroute, 36 km

Gunterwaaitroute, 32 km

Dworseroute, 50 km

Langs boerderijen, 34 km

 

Ook vindt u op deze site nabij gelegenroutes die gemakkelijk op te pikken zijn met de knooppuntroutekaart die voor u klaarligt in Het Bonte Varken:

Hosteeroute, 28 km

Rollebolleroute, 40 km

Molenroute, 43 km

Waotterrotroute, 45 km

 

Onderstaande routes, direct vanuit Het Bonte Varken onbewegwijzerd maar met de knooppuntenkaart die voor u klaar ligt toch gemakkelijk te fietsen, zeker met de informatie die wij u kunnen verstrekken over bezienswaardigheden en verborgen plekken.

De oude Hollandse waterlinieroute, 49 km 

Boerenkaasroute, 42 km

Stroopwafelroute, 62 km

 

Hollandse IJsselroute, 50 km

Kinderdijkroute

 

De verbinding van de LF2 en de LF4, maakt een groot rondje

Hollandse IJsseldijk West, 25 km

Bastideroute, 45 km

Krimpenerwaardroute, 42 km, 31 km (paars) of 21 km (rood)

 

Capelle, Gouda, langs de Hollandse IJsselroute, 39 km of 55 km

 

Gouda, 36 km,  Fietsroute Gouda - Loetbos - Vlist - Gouda (Krimpenerwaard)

Wilhelmina van Pruisen route, 37 km

Diverse Groene Hart fietsroutes, ook kortere en langere routes zijn beschikbaar op uw vakantieadres.

Rondom de Reeuwijkse plassen, 36 km 

 

Klik hier voor fietsroutes.

 

Wandelroutes

Vanuit uw locatie vind u vlakbij het wandelknooppuntroutenetwerk. Hiermee kunt u zelf de lengte van uw wandeling bepalen en of u een rondje wilt lopen.

De kaart met wandelknooppunten ligt voor u klaar, uw route kunt u plannen via de wandelrouteplanner.

Wij kunnen u informeren over andere mooie wandelpaden als b.v. het paddenpad en hoe u een ander prachtig rondje kunt lopen. Paden die niet zo bekend zijn en waar u in alle rust de natuur op u in kunt laten werken. 

 

Uw vakantieverblijf ligt nabij:

- LAW 6 Grote Rivierenpad, 276 km. Het Oeverloperpad maakt hier deel vanuit

- het Streekpad 12, Groene Hartpad, 192 km

- Plagroute, de Berkenwoudse driehoek, 5,5, km

 

Diverse, ook kortere en langere routes zijn beschikbaar op uw overnachtingsadres.

Route 'Om het Bonte Varken' ligt voor u klaar, gaat vanuit uw vakantiebestemming door polder De Nesse, 6 km. U leest alle bijzonderheden die u op uw route tegenkomt.

 

Klik hier voor wandelroutes.

 

Kanoroutes

De Loet-route, 22 km bevaren. Een afwisselende route waarbij u niet alleen door het loetbos vaart maar ook door landelijke dorpjes en dwars door open polders.

Kano's zijn hiervoor te huur bij Kanocentrum Loetbos (0180 - 66 23 96 of 06-20393872). 

 

Vanuit Haastrecht kunt u de Vlist-route varen, 10 km. naar Schoonhoven. Langs het water vindt u fraaie boerderijen en molens. Uw kanotocht kan prima worden gecombineerd met een fietstocht. In Haastrecht kunt u kano's huren bij het Kanocentrum Haastrecht (0182 - 50 22 45).

 

Lopikerwaardroute 48 km

Deze route kent 7 obstakels die met behulp van overdraagplaatsen gepasseerd kunnen worden en is dus voor de avontuurlijke kanovaarder een echte uitdaging. De route brengt u o.a. langs IJsselstein (start Hollandse IJssel), Montfoort, Oudewater, Hekendorp,Haastrecht, Polsbroek en Benschopperwetering.

De route is linksom uitgezet en bewegwijzerd met zeshoekige routebordjes.

 

Linschotenroute 19 km

De route bevat 2 sluizen die met behulp van overdraagplaatsen kunnen worden gepasseerd. U vaart via de Montfoortse Vaart naar Linschoten, over de Lange Linschoten naar Oudewater en over de prachtige Hollandsche IJssel weer naar Montfoort.

 

Polsbroekroute, 11 km ( vaartijd ca. 2 tot 4 uur). Start: Routepunt Het Wapen van Benschop.

 

Wierickeroute, 22 km (vaartijd ca. 4 tot 7 uur). Start: Routepunt Stadskantoor Oudewater of Routepunt Linschoten. In Linschoten en Haastrecht vindt je kanoverhuur.

 

Klik hier voor waterrecreatie en routes.


Genieten van(af) het water
Ouderkerk is van oudsher een binnenvaart schippersdorp. De Hollandsche IJssel is een getijdenrivier, die sterk wordt beïnvloed door eb en vloed. Het is een levendige rivier, die geschikt is voor pleziervaart. De rivier maakt onderdeel uit van de
Staande Mastroute. De naam van de route zegt het al. Ook op een boot met een staande mast, tot 6 meter hoogte, kan deze route in zijn geheel worden afgelegd. De route omzeilt alle vaste bruggen. De Staande Mastroute is een mooie vaartocht door het typisch Zuid-Hollandse landschap naar Zeeland. Een 114 km lange vaarroute neemt u mee vanaf het IJsselmeer over prachtige wateren zoals de Oude Rijn, de Gouwe, Oude Maas en Noord, de Dordtse Kil en het Hollands Diep.

Vanaf het water heeft u niet alleen perfect zicht op het Hollandse landschap, maar ook op de vele bruggen, sluizen en kunstwerken die langs de route liggen. Bovendien komt u langs bijzondere oud-Hollandse steden als Leiden, Gouda, Dordrecht, Delft en Schiedam.

Rijkswaterstaat maakt eveneens melding van een verbindingsroute naar Delfzijl, via de Oranjesluisen te Amsterdam en alternatieve routes naar Den Helder en de Westerschelde richting Terneuzen.
Varen door Zuid-Holland

 

Varen op de Giessen met een Sampan, Chinese Schouw.

 

Boottocht Recreatieve Beurtdienst Gouda – Rotterdam v.v.

 

Het Bonte Varken, vakantiehuis, Bed and breakfast, vergaderen, workshops | hetbontevarken@gmail.com