Wij zijn Jolanda en Hans.

 

In 2007 zijn wij vanuit hartje centrum Delft verhuisd naar een dijkhuis met een voormalige stal, gelegen in het ruime, rustige platteland van de Krimpenerwaard met aan de ene kant de 'Hollandse IJssel' en de andere kant het natuurgebied van de 'Natte As' in het 'Groene Hart'.

Dichtbij de steden Gouda, Rotterdam en Dordrecht en het wereld erfgoed Kinderdijk met zijn molens en het nationaal park de Biesbosch

Allen zeer makkelijk bereikbaar met auto, fiets, openbaar vervoer en als u van wandelen houdt zelfs te voet en met gebruik van de waterbus of de veerpont. In de Randstad, dichtbij de stad en toch landelijk gelegen.

 

Inmiddels is de vrijstaande oude stal na een grondige verbouwing volledig vernieuwd met behoud van het authentieke uiterlijk. Het interieur is modern en voldoet aan alle hedendaagse eisen. Vanaf 2013 wordt deze mooie accommodatie 'Onderaan de Dijk' beschikbaar gesteld als gastenverblijf vanaf 2 nachten en zeer geschikt voor langer verblijf, en door zijn multifunctionele inrichting als kleinschalige vergaderruimte tot maximaal 12 personen.

 

Inmiddels zijn wij aardig ingeburgerd. Dit is mede gerealiseerd door de inzet van Jolanda voor het gebied de Krimpenerwaard. In 2013 heeft zij na de cursus 'Gastheer van de Krimpenerwaard' haar ambassadeurschap ontvangen en is zij met mede collega's Recreatie & Toerisme de Stichting Promotie Krimpenerwaard gestart. 

 

In de afgelopen jaren hebben wij de pareltjes van het gebied leren kennen, genieten wij iedere seconde van de prachtige luchten, vergezichten en het water, de rust, de flora en fauna en al zijn cultuurhistorische waarden. Als ambassadeur laten wij u graag kennismaken met deze pareltjes.

Te voet, per fiets of kano en ook met de auto is hier veel te zien en te beleven. Wij vertellen u het graag. 

 

Door het enthousiasme van onze gasten zowel voor vakantie als zakelijk verblijf zijn wij sinds 2017 na een grondige verbouwing aan ons Dijkhuis, gestart met de verhuur van ons nieuwe appartement 'Bovenaan de Dijk' als bed and breakfast en eveneens door zijn multifunctionele inrichting als vergaderruimte tot maximaal 12 personen.

 

Door de verhuur van deze 2 accommodaties kunnen we nu ook meer gasten een verblijf aanbieden.

 

Uw verblijfadres dankt zijn naam aan het voormalige buurtschap 'Het Bonte Varken'.

De geschiedenis spreekt van roei-veerpontje 'Het Bonte Varken' naar Klein Hitland.

 

roei-veerpont 'Het Bonte Varken' met C. den Ouden. Hij voer van 's morgens 5 uur tot de late avond. In de jaren 50 werd de veerdienst opgeheven en verdween de dienst ook letterlijk van de kaart. 2 planken zijkant roei-veerboot 'Het Bonte Varken'

 

In vroeger tijden maakte deze roei-veerbootverbinding deel uit van 6 veerpontjes in Ouderkerk aan den IJssel (Ouderkerk-Ver-Hitland, Spreeuwenhoek-Kortenoord, Gouderak-Moordrecht, het Beijerse veer en het veer Gouderakschedijk-Veerstal).Tussen huisnummer 237 en 239 aan de IJsseldijk Noord voer men naar de steen-en Rietmattenfabriek 'Hitland' welke van voor 1661 tot 1966 in productie was. Inmiddels is het veerpontje verdwenen en is de steenoven gerestaureerd en in gebruik als atelier en expositieruimte.

Op deze wijze willen wij de naam van het buurtschap behouden voor de toekomst.

 

 

Uithangbord bij huisnummer 237 verwijst naar het buurtschap 'Het Bonte Varken'.

  

 

 

 

 

 

 

 

Het Bonte Varken, vakantiehuis, Bed and breakfast, vergaderen, workshops | hetbontevarken@gmail.com